Tuesday, August 19, 2014

Garam Buluh

Salam semua, hari ni saya nak kongsi testimoni Ahmad Bin Ismail , bapa mertua saya yang ada penyakit gout. Penyakit gout terjadi disebabkan asid uric dalam badan terlalu tinggi melebihi paras normal iaitu 180 hingga 420 ( umol / L), Mengikut beliau, sudah lama sangat acid uric dalam banda beliau melebihi 420. Bacaan terakhir pada tahun 2012 ialah 461.. 

Kali pertama saya memperkenalkan garam buluh kepada beliau ketika diserang gout sehingga bengkak-bengkak pada sendi kaki dan sukar untuk berjalan.Pada masa itu dia ambil 1 sachet garam buluh pada waktu malam dan 1 sachet pada esok pagi. Alhamdulillah, dengan izin Allah, pada pagi itu beliau boleh berjalan sepertia biasa. Saya tanya apa yang dia rasa setelah ambil garam buluh. 

Ahmad Bin Ismail, 53 tahun
"Garam buluh ni memang power la, habis satu banda dia flush. Dah tak rasa sakit-sakit pada sendi. Bengkak pulak makin surut."


Kesan garam buluh terhadap acid uric 


Sejak beliau mengamalkan garam buluh sehingga hari ini, dengan izin Allah, beliau tidak pernah diserang Gout lagi dah. Itu lah kali terakhir beliau diserang Gout. Pada mulanya belum ada bukti saintifik yang boleh meyakinkan beliau. Sehinggalah beliau membuat medical check up di Az-zahrah, Bandar baru bangi. Apa yang beliau perasan, acid uric dalam badan beliau yang selama ini tidak pernah kurang dari 400++, kini menjadi 330. Kali ini betul-betul menyakinkan beliau. Beliau sangat teruja, balik saja dari hospital Az-zahrah terus cari rekod kesihatan beliau dan bandingkan dengan rekod baru. Jom kita tengok.. Click pada gambar untuk saiz yang lebih besar.


Sebelum amal Garam Buluh

Selepas amal Garam Buluh

Alhamdulillah, semuanya berlaku dengan izin Allah. Kita hanya mampu berusaha untuk mengubati penyakit ini. Ini lah testimoni paling kukuh yang pernah saya ada kerana ia melibatkan rekod kesihatan dari hospital. Kini beliau tidak perlu berpantan dari makan kambing. Anda sangup pantang apa yang anda suka makan ? atau anda lagi sanggup merawat GOUT..


Jika berminat hubungi saya : 

SMS / CALL / Whatsapp : 
012-6769837 (Yana)
Email : 
nurdiyanaborhan@yahoo.com
Facebook : 
https://www.facebook.com/leisureland123


Harga Garam Buluh Semenanjung  
  • RM 128 (40 sachets x 5g) sekotak + RM 6 (Posting)
Harga Garam Buluh Sabah / Sarawak 
  • RM 129 (40 sachets x 5g) sekotak + RM 11 (Posting)
*Penghantaran PERCUMA sekitar Shah Alam.
*Sekotak = Pengambilan 40 HARI (JIMAT!!)
Money Back Guarantee

Tidak puas hati dengan produk ? 
Kami PULANGKAN wang ANDA

Apa itu garam

Garam adalah satu-satunya batu yang boleh dimakan dan garam bersifat asid. Garam putih dikenali sebagai sodium klorida didalam bidang sains. Garam putih ini berasal dari laut dan ada di setiap dapur rumah.

Proses menghasilkan garam secara keterlaluan yang menyebabkan garam hilang semua kahsiat dan mineral. Garam putih ini diperoleh melalui proses pelunturan dan hasilnya, hanya sodium dan klorida sahaya yang tinggal. Dua benda ini lah yang menjadi punca kepada banyak penyakit.

Apa itu garam buluh

Ramai yang sudah mencari alternatif lain untuk menganti garam putih yang sedia ada demi menjaga kesihatan. Rahsia kesihatan orang korea dan jepun terbongkar yang selama ini mengamalkan sejenis garam yang bersifat alkali yang dikenali sebagai garam buluh.

Di korea dan jepun ,statistik darah tinggi, gout, kencing manis dan penyakit jantung amat rendah. Ini boleh berlaku kerana rata-rata orang di sana mengamalkan garam buluh. Garam buluh adalah faktor paling besar pengurangan penyakit-penyakit tersebut.

Garam buluh juga berasal dari laut, namun proses menghasilkan membuatkan garam ini bersifat alkali. Ia dihasilkan dengan mengeringkan menggunakan matahari secara semula jadi dan di bakar dalam buluh berulang-ulang kali. Proses ini menyebabkan garam tadi menyerap mineral yang terkandung di dalam buluh. Dengan ini, garam buluh mengandungi lebih 80 mineral penting yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kita. 

Dengan kebolehan buluh di korea dan jepun mampu menghadapi musih salji dan panas. Buluh di sana mengandungi mineral yang paling tinggi di dunia berbanding buluh-buluh dari negara lain.

Testimoni garam buluh kencing manis

Petikan dari harian metro onlineBagaimana garam buluh melawan penyakit

Garam buluh yang bersifat alkali antara (pH 9 hingga pH 11). Dengan mengamalkan garam buluh, banda kita yang berasid akan dineutralkan hari demi hari. Asid adalah punca kepada banyak penyakit kronik.

Selain sifat alkali, garam buluh berkebolehan menyerap semua mineral dan vitamin dari makanan yang kita ambil dan di proses oleh bandan kita.

Garam buluh juga akan mengstabilkan kandungan toksin dalam badan kita. Apabila badan kita stabil, badan akan mula melalui proses pemulihan dengan cepat dan berkesan. Yang paling penting, semua ini berlaku secara semula jadi dan tidak melibatkan bahan kimia, ubat-ubatan mahupun suntikan. Kini badan lebih sihat dan bertenaga.

Bagaimana Garam buluh melawan kanser

Kanser adalah penyakit yang berpunca dari kandungan asid dalam badan yang tinggi. Ini kenyataan yang dibuat oleh Dr Otto Warburg, pakar perubatan German dan beliau adalah pemegang Nobel Prize, anugerah ini dinobatkan atas hasil kajian beliau.

Tahukah anda, toksin yang terkumpul di dalam badan di sebabkan toksin ini tidak berjaya di keluarkan melalui proses perkumuhan. Jadi toksin akan berkumpul dan menjadi faktor utama kepada lumpuhnya sistem pertahanan bandan.

Dengan ini, sel-sel kanser mudah hidup dan akan aktif di bahagian yang mengandungi asid yang tinggi. Dengan pengambilan garam buluh, asid didalam banda dapat dineutralkan secara semula jadi.

Maklumat lebih lanjut mengenai --> GARAM BULUH
Jika berminat hubungi saya : 
SMS / CALL / Whatsapp : 
010-221-4487 (wan)
Email : 
wan_mohd_afdzal@yahoo.com
Facebook : 
http://www.facebook.com/BBPlusCollagenAnda


Harga Garam Buluh Semenanjung  
  • RM 128 (40 sachets x 5g) sekotak + RM 6 (Posting)
Harga Garam Buluh Sabah / Sarawak 
  • RM 129 (40 sachets x 5g) sekotak + RM 11 (Posting)
*Penghantaran PERCUMA sekitar Bandar Baru Bangi.
*Sekotak = Pengambilan 40 HARI (JIMAT!!)
Money Back Guarantee

Tidak puas hati dengan produk ? 
Kami PULANGKAN wang ANDA  Pembayaran melalui : 

  1. CIMB
  2. MAYBANK
  3. PAYPAL
  4. VISA (charge 3.4%)
  5. MASTERCARD (charge 3.4%)
  6. AMERICAN EXPRESS (charge 3.4%)

Harga Garam Buluh Kedah

Harga Garam Buluh Perlis

Harga Garam Buluh Penang

Harga Garam Buluh Perak

Harga Garam Buluh Selangor

Harga Garam Buluh Bandar baru bangi

Harga Garam Buluh Melaka

Harga Garam Buluh Pahang

Harga Garam Buluh KL

Harga Garam Buluh Kuala Lumpur

Harga Garam Buluh Kelantan

Harga Garam Buluh Terengganu

Harga Garam Buluh Johor

Harga Garam Buluh PutrajayaRead more: http://www.bbpluscollagen.com.my/search/label/Garam%20Buluh#ixzz3AqBq2JNH

No comments:

Post a Comment